sábado, 21 de junho de 2014

“Red meat may raise young women’s breast cancer risk”

A carne vermelha pode aumentar o risco de câncer de mama em mulheres jovens.

New research from Harvard School of Public Health (HSPH) finds a link between high consumption of red meat and breast cancer in young women. Compared with women who had one serving of red meat a week, those who ate 1.5 servings a day appeared to have a 22% higher risk of breast cancer. And each additional daily serving of red meat seemed to increase the risk of breast cancer by another 13%. The researchers drew from data on the health of 89,000 women aged 24 to 43, who were followed over a 20-year period.

The study was published online June 10, 2014 in British Medical Journal.

“Cutting down processed meat, limiting intake of red meat, and substituting a combination of poultry, fish, legumes, and nuts as protein sources for red meat during early life seems beneficial for the prevention of breast cancer,” said lead researcher Maryam Farvid, a Takemi Fellow at HSPH in a June 10, 2014 WebMD article.

Read study: Dietary protein sources in early adulthood and breast cancer incidence: prospective cohort study

Comentários: o que esta pesquisa da Escola de Saúde Pública da Universidade Harvard publicado há apenas uma semana é que há uma correlação entre a ingestão de carne vermelha e o câncer de mama, em mulheres jovens. Aquelas que ingerem uma porção e meia de carne vermelha por dia têm um risco 22% maior deste tipo de câncer, comparadas às que consomem apenas uma porção por semana.

“Diminuir a ingestão de carne vermelha e processada (salsichas, presuntos, etc.), e substituir-las por uma combinação de aves, peixes, legumes e nozes como fontes de proteína a infância e juventude parece benéfico para a prevenção do câncer de mama ", diz o principal autor da pesquisa, Dr. Maryam Farvid.

Palavras-chave: câncer de mama, carne vermelha, risco de câncer.

Dr. Antônio Aleixo Neto

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